Een greep uit onze opgeleverde projecten

Door onze betrokkenheid en kennis van bouwzaken hebben we onder meer commerciële beleggers, particuliere huiseigenaren, makelaars, grootwinkelbedrijven en andere vastgoedbeleggers als klant.

Amsterdam

Keizersgracht

Renovatie van een van de mooiste kantoorpanden van Amsterdam.

Voor dit project onder architectuur van Heyligers design+projects hebben we mee mogen denken en doen, om de meest lastige en gecompliceerde aspecten op te lossen. Wij hebben de overleggen met Nutsbedrijven en gemeente Amsterdam gevoerd en de coördinatie rondom de aanleg van de WKO installatie gedaan. Het proces rondom de inpandige verhuizing van de traforuimte is door Landmark geregeld en begeleid, inclusief het realiseren van een nieuwe toegang tot het souterrain van dit Rijksmonument. Tot slot hebben we de verwachtingen en wensen van huurder gemanaged tot en met de gefaseerde oplevering en nazorg. Door onze bemoeienissen hebben aannemer en installateurs het project ongehinderd door 'randzaken' kunnen uitvoeren en hebben we gezamenlijk een van Amsterdams mooiste kantoorpanden kunnen realiseren.

Foto: Wouter van der Sar 

Tunnel onder Rokin

Verbindingstunnel tussen Metrostation Rokin / Dam en de voormalige warenhuizen van Hudson's Bay aan het Rokin 21 - 49.

Als bijkomende uitdaging van het project Rokin 21 - 49, hebben wij een ondergrondse verbinding tussen de ontvangsthal van het metrostation Rokin / Dam en de voormalige warenhuizen aan Rokin 21 - 49 gerealiseerd. Een immense klus van jaren is voltooid.

Oudebrugsteeg 8

Funderingsherstel inclusief het uitdiepen van de kelder.

De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en het pand is opgeleverd. Wij hebben het contact met eigenaar, gemeente en uitvoerenden onderhouden Tevens hebben wij de werkzaamheden en de voortgang gecontroleerd.

Damrak Casino

Onder de bezielende leiding van architect Kees Rijnboutt is een plan uitgewerkt om de volledige voorgevel te vervangen met daarbij een goede integratie van de gevelreclame.

Kalverstraat 105: Cheese and More

Renovatie en onderhoud van pui.

Leidsestraat 20: COS

Herontwikkeling winkelpand inclusief onderkeldering.

Hier hebben wij de kelder uitgediept en funderingsherstel gedaan. De winkel is geoptimaliseerd en volledig gerenoveerd.

Leidsestraat 31/32

Het realiseren van twee winkellagen met daarop vier kantoren.

Herontwikkeling winkel- en kantoorpand inclusief uitbreiding met een vijfde verdieping.

Leidsestraat 52

Realisatie nieuwe kelder in combinatie met funderingsherstel en optimaliseren winkelruimte.

Aan de Leidsestraat waren we volop bezig met werkzaamheden. De winkel is uitgebreid met een kelder en een uitbouw aan de achterzijde. We hebben de vergunning geregeld en de bouw begeleid. De oplevering heeft inmiddels plaatsgevonden.

Rokin Plaza

Herontwikkeling voormalig beurskantoor. 

Rokin Plaza, op een steenworp afstand van de Dam, loopt van het Rokin tot aan de Kalverstraat en heeft een footprint van ongeveer 1000 m². Het is gebouwd rond 1980 op de plek van het onfortuinlijke verbrande Hotel Polen als winkel- en kantoorgebouw. Emmes Group (nu IVY Group) heeft dit pand gekocht met het oog op herontwikkeling van het gehele pand. Na de intensieve periode van planvorming, uitwerking en vergunning, zijn we in 2012 gestart met de rigoureuze verbouwing. Het pand met diverse winkels in de plint van het gebouw is inwendig gesloopt tot aan het betonnen casco. Het casco is geherstructureerd om tot goede verdiepingshoogtes en vrije zichtlijnen te komen. Inmiddels is het pand in het voorjaar van 2014 opgeleverd aan twee winkelketens: F21 en Pull & Bear. Boven op het pand is een luxueus kantoor gebouwd. Dit is medio januari 2015 opgeleverd en inmiddels verhuurd. Wij hebben directie gevoerd en toezicht gehouden tijdens het gehele proces.

Rokin Plaza kantoor

Het realiseren van een luxe kantoor over twee verdiepingen met terras. 

Dit kantoor op een top locatie moest hoogwaardig worden afgewerkt. Landmark Vastgoed Management BV heeft een grote rol gespeeld bij de totstandkoming hiervan. De grote hoeveelheid glas zorgt voor een geweldige beleving van de omgeving, hartje Amsterdam met uitzicht op de Dam. Om een aangenaam klimaat te garanderen is een uitgebalanceerde installatie samengesteld die volledig is opgegaan in de detaillering van het interieur.

Rokin 110

Gevelwerkzaamheden. 

Het betreft hier een monumentaal pand. Voorafgaand aan deze werkzaamheden is door ons het nodige voorwerk gedaan om tot de juiste monumentenvergunning te komen. Inmiddels is het pand geheel opgeknapt en staat het er weer netjes bij.

Rokin 21 en Rokin 49

Realisatie van twee luxe warenhuizen van toen nog Hudson's Bay.

Hartje Amsterdam. Bouwen op een postzegel, direct naast het in afbouw zijnde drukste metrostation, is op zijn minst een uitdaging te noemen. In opdracht van en in nauwe samenwerking met IVY Group hebben we gewerkt aan de realisatie van twee prachtige warenhuizen. Bij dit project werd tevens gewerkt aan de renovatie van De Vleeshal. De Vleeshal ligt aan De Nes / Het Nesplein en heeft een monumentale waarde. Dit was een extra uitdaging.

Sint Pietershalsteeg De Vleeshal

Het ontmantelen van een kantoorgebouw en deze transformeren tot een modern, commercieel winkelpand met behoud van zijn monumentale waarde.

Gebouw De Vleeshal, ooit gebouwd als beenhouwerij en later ingevuld als bankgebouw voor de Giro. Als laatste maakte het gebouw deel uit van de Fortisbank, dat middels een luchtbrug over de Nes verbonden was met Rokin 55. Laatstgenoemde is inclusief de luchtbrug gesloopt, waarmee het pand weer volledig zelfstandig is komen te staan aan de Nes en aan de Oudezijds Voorburgwal.

Het pand is volledig gestript en voorzien van nieuwe stalen kozijnen. Het pand is door ons geschikt gemaakt voor gebruik door het luxe warenhuis Hudson's Bay, met een fietsenstalling in de kelder en een levendige invulling vanaf de begane grond. Een aanwinst voor Amsterdam.

Singel 540 Bloomhouse

Sloop van gehele interieur en exterieur. Transformatie van gebouw Geelvinck tot hoogwaardige kantoorlocatie.

Het gehele interieur en exterieur zijn volledig tot casco gesloopt. De lay-out is geoptimaliseerd en geschikt gemaakt voor een vrije indeelbaarheid. De gebouwschil voldoet ruim aan het Bouwbesluit en de installaties hebben een hoog rendement, zodat er een aangenaam klimaat heerst om in te werken. Combineer dit met een hoogwaardig lichtplan en onbeperkte mogelijkheden voor dataverkeer via glasvezel, dan moge het duidelijk zijn dat met de transformatie van gebouw De Geelvinck tot gebouw Bloomhouse Amsterdam een nieuwe en hoogwaardige kantoorlocatie is gerealiseerd.

Arnhem

Roggestraat 17

Het ontwerpen van de nieuwe gevels, het aanvragen van de vergunning en het realiseren van twee winkels.

Den Bosch

Hinthamerstraat 42

Vergroten van een winkelpand en het realiseren van drie appartementen.

Hinthamerstraat 55

Uitbreiding en herontwikkeling van monumentaal winkelpand met behoud van de monumentale boom.

Eelde

Stoffer Holtjerweg 1

Uitbreiding supermarkt Jumbo en renovatie bestaande gedeelte.

Enschede

H.J. van Heekplein 55 en 55A

Sloop panden en herbouw twee winkels en vier appartementen. 

Haarlem

Grote Houtstraat 111 - 113: Esprit

Herontwikkeling van bioscoop tot winkelpand.

Midden in het oude winkelhart van Haarlem stond de laatste pluche bioscoop van Haarlem en omstreken. Wij hebben voor de opdrachtgever het ontwerp gemaakt, de volledige bouwaanvraag en werktekeningen verzorgd en directie gevoerd. Het pand heeft hoge cultuurhistorische waarde, waardoor het noodzakelijk was de plannen in goed overleg met de gemeente te maken. We hebben onder meer het karakteristieke getoogde plafond met de oude verlichting en ontluchtingsrozetten behouden. Ook zijn er originele stukken stukadoorswerk behouden gebleven en door de goede invulling van het pand door Esprit zijn deze nu nog zichtbaar in de winkel.

Koninginneweg 111

Realisatie Residence de Kroon

Het project omhelst 6 appartementen, 2 stadsvilla's en een penthouse; allen zeer luxe uitgevoerd.

Na projectanalyse en vertrek aannemer hebben we de kopers geïnformeerd en nieuwe partijen geselecteerd. Op dit project doen we het overleg w.b. contracten, planning en begroting. We doen directievoering en houden toezicht op het werk. Ook nemen wij de kopersbegeleiding voor onze rekening. De oplevering heeft inmiddels plaatsgevonden. Zie laatste foto!

Hilversum

Groest 60

Ontwerp, vergunning, begeleiding en realisatie van twee luxe appartementen.

Oude Amersfoortseweg H-Park

Realisatie multifunctionele gebouwen.

We zijn met hart en ziel bezig geweest om hier prettige en multifunctionele gebouwen te realiseren in een parkachtige omgeving. Alle gebouwen zijn opgeleverd en verhuurd. Momenteel zitten we in de fase van nazorg. Met een combinatie van short stay, werk-woonunits, vrij indeelbare kantoorruimte en een kloppend hart waar vergaderd en gegeten kan worden, kwamen alle aspecten van ontwikkeling en bouwen voorbij. Belangrijk is de integratie van de nieuwste techniek om een gezond en duurzaam gebouw te realiseren. De volledige ‘look and feel’ van het pand grijpt terug naar de oorspronkelijke functionaliteit van dit industrieel gebouw. Zowel buiten als binnen is de historie afleesbaar. H-Park is zeker ons nieuwste landmark te geworden.

Oude Amersfoortseweg Interieur

Interieur

Het bouwkundig interieur is speciaal voor de ruimte ontworpen met oog voor detail.

Maastricht

Grote Staat

Samenvoegen zeven panden inclusief ruim souterrain. 

In het hart van monumentaal Maastricht hebben we zeven panden samengevoegd en herontwikkeld. In 2010 zijn we na een lange voorbereiding gestart met dit omvangrijke bouwproject, dat uiteindelijk heeft geresulteerd in de oplevering van een paar prachtige winkels: Mango en G-Star.

Sneek

Kruizebroederstraat

Nieuw gevelontwerp passend bij de monumentale status.

Voor de eerste C&A in Nederland, gevestigd in Sneek, is door ons een nieuwe gevel ontworpen. Na een lange voorbereidingstijd zijn we op 13 januari 2020 gestart met de gevelrenovatie. Na een voorspoedige bouwperiode is de winkel opgefrist en inmiddels opgeleverd voor een mooiere toekomst. Wij hebben het ontwerp gerealiseerd, de directievoering gedaan en toezicht gehouden.

Utrecht

Vinkenburgstraat 17

Het realiseren van huisnummer 17: horeca en drie appartementen.

In de Vinkenburgstraat, in het centrum van Utrecht, tussen de Neude en de Oudegracht, is op de laatste onbebouwde kavel het nog ontbrekende huisnummer 17 gebouwd. Op de begane grond heeft een horecagelegenheid zijn intrek genomen. Op de verdiepingen zijn drie appartementen gerealiseerd, die geheel afgebouwd en ingericht zijn opgeleverd. Wij hebben hier directie gevoerd en toezicht gehouden op de uitvoering.

Oude Gracht 154 en 156

Herontwikkeling voormalige bioscoop.

Zaandam

Gedempte Gracht 79: Jack en Jones

Funderingsherstel en samenvoegen van twee panden tot een winkel, tevens renovatie van de gevel en plaatsen nieuwe winkelpui. 

Voor dit project hebben wij het ontwerp gemaakt, de vergunningen aangevraagd en de begeleiding van de bouw gedaan. De achterzijde gelegen aan de Rozengracht is in de Zaanse stijl en kleuren uitgevoerd, inclusief makelaars.

Zwaag

Adam Smithweg 2

Ontwerp en realisatie van het hoofdkantoor van MOSO International BV in Zwaag. 

Voor dit project hebben wij het ook het interieur van het kantoor ontworpen.